RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Компанија дм дрогерие маркт покреће пројекат „дм инкубатор”

Најуспешнији, нови производи српских произвођача наћи ће се на полицама свих дм продајних објеката широм Србије

Београд, 1. октобар 2018. године – Компанија дм дрогерие маркт покренула је пројекат „дм инкубатор” који српским произвођачима пружа могућност да развију свој производ и пласирају га на домаће тржиште кроз ланац дм продавница, како би допринела развоју домаће производње и конкурентности домаћих производа на нашем тржишту. Учешћем у овом пројекту, који се реализује у сарадњи са УСАИД Пројектом за конкурентну привреду, Развојном агенцијом Србије (РАС) и Националним удружењем за развој органске производње Сербиа Органица, произвођачи из сегмента хране, додатака прехрани или козметике, односно производа за негу и лепоту, стичу могућност да свој производ на најбољи начин представе на домаћем и, потенцијално, најзахтевнијим европским тржиштима.

Пријава учесника ће се вршити путем портала www.dm-inkubator.rs, а конкурс је отворен од 1. октобра до 30. новембра 2018. године. По завршетку пријава, следи провера и селекција производа који ће ући у ужи избор, а након тога они одабрани биће део пројекта „дм инкубатор“ који представља идеалну прилику њиховим произвођачима да додатно унапреде своје производе кроз програме подршке од стране Организатора и Партнера – саветовања и менторинг добављача, редизајна амбалаже и примене најсавременијих бренд стратегија развоја производа током пројекта.

Финални одабир је у периоду 01.04. – 30.04.2019. године, а проглашење (објављивање информације о победницима) је планирано за 01.05.2019.

По избору аутентичних локалних производа дм ће обезбедити њихово сезонско или трајно пласирање у свим дм продајним објектима у Републици Србији, као и потпуну маркетиншку подршку и промоције одабраних производа кроз дм и екстерне канале оглашавања. „Наш циљ је да понудимо своје дугогодишње искуство и експертизу на локалном тржишту као и међународни „know-how”. Један од основних критеријума за одабир јесте да производи које произвођачи пријављују садрже сировине пореклом из Србије, као и да до сада нису уврштени у понуду нити једног трговинског или HORECA објекта који послује у Србији. Компанија дм дрогерие маркт доо Србија, као део највећег дрогеријског ланца у Европи, одвојиће истакнуто место на полицама за минимално 20 таквих производа у настојању да подржимо, подстакнемо и у најбољем светлу представимо потенцијал домаће производње“, изјавила је Alexandra Olivera Korichi, директор компаније дм дрогерие маркт.

Одлуку о томе који ће се нови производи наћи на полицама дм-а донеће стручни жири који ће чинити представници свих партнерских организација у пројекту на основу правила и услова конкурса, као и јасно дефинисаних критеријума селекције. Уз то, купци ће избором ових производа приликом куповине директно подржати оснаживање домаће производње и, према властитим потребама и жељама, наставити да креирају понуду дм-а.

Брошуру можете преузети овде.

Формулар за пријаву

Општи услови и критеријуми конкурса

Обавештење и пристанак за обраду личних података

 

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће у Програму за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програмa за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење економског и регионалног развоја кроз јачање међуинституционалне сарадње и капацитета АРРА, ЈЛС и КЛЕР. Програм се раализује кроз следеће активности:

- промоцију значаја регионалног развоја и субјеката регионалног развоја, као и важности придруживања ЕУ;
- умрежавање партнера на међународном, регионалном и локалном нивоу кроз унапређивање и јачање међуинституционалне сарадње;
- унапређење капацитета субјеката регионалног развоја у областима: управљање развојним пројектима, привлачење директних инвестиција и промоција   извоза;
- приступ и повлачење средстава из различитих извора финансирања (ЕУ и други фондови);
- подршку за подстицање равномернијег регионалног развоја кроз реализацију међуинституционалних активности и креирање механизама подршке ММСП и - предузетницима (кроз прикупљање података о потребама привреде, обраду и анализу података), односно стимулисање пословног удруживања и креирањe ланаца вредности.

 

Избор из вести

Обука за школске домаре у Прибоју

По узору на искуства из Немачке и других развијених западно-европских земаља Привредна комора Србије развила је програм обуке домара у школама и вртићима на тему енергетске ефикасности. Прва у низу обука је организована у Прибоју, у уторак, 09. октобра у просторијама Омладинског центра.
 

Тренутна посета

Имамо 170 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Вести Компанија дм дрогерие маркт покреће пројекат „дм инкубатор”