RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Обука „РАЗВОЈ ЛАНАЦА ВРЕДНОСТИ У ТУРИЗМУ И АГРОБИЗНИС СЕКТОРУ – ИНСТРУМЕНТ ЗА ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ ПРЕКОГРАНИЧНИХ РЕГИОНА И УЛАЗАК МАЛИХ ПРОИЗВОЂАЧА ЛОКАЛНИХ ПРОИЗВОДА НА РЕГИОНАЛНО ТРЖИШТЕ“

Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у оквиру SWG ЕУ Пројекта "Регионална сарадња и умрежавање у области пољопривреде, руралног и економског развоја прекограничних подручја" организује обуку „РАЗВОЈ ЛАНАЦА ВРЕДНОСТИ У ТУРИЗМУ И АГРОБИЗНИС СЕКТОРУ – ИНСТРУМЕНТ ЗА ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ ПРЕКОГРАНИЧНИХ РЕГИОНА И УЛАЗАК МАЛИХ ПРОИЗВОЂАЧА ЛОКАЛНИХ ПРОИЗВОДА НА РЕГИОНАЛНО ТРЖИШТЕ“.

Циљ обуке: Пружити представницима заинтересованих страна прекограничних региона теоријска знања, практична искуства и алате за повећање конкурентности и укључивање у регионална тржишта.
Теме:
•    Теоријски концепт развоја ланца вредности и његова примена у унапређењу сарадње између локалних заинтересованих страна у сектору туризма и производње локалних производа.
•    Шта локалне заинтересоване стране у секторима туризма и агробизниса могу да ураде како би повећали конкурентност сектора и њихово укључивање у ланце вредности и локална/регионална/национална/међународна тржишта? Примери и искуства из прекограничног подручја Дрина Тара - пројекти прекограничне сарадње (Развој типични производа у БиХ и Србији) модели брендирања производа (жиг гаранције квалитета Планински доручак), регионалне манифестације (пример Удружења сомелијера Златиборског округа), међународне организације (SLOW FOOD).
•    Мапирање ланаца вредности у туризму и агробизнису у прекограничном подручју, креирање акционог плана и разрада 2 приоритетне акције - Како идентификовати кључне актере у ланцу вредности, њихове слабости и могућности, узроке слабости и како креирати приоритетне корективне акције за одабране ланце вредности

Прва обука ће се одржати у периоду од 16.-18. априла 2018.године у Хотелу „Палисад“, Златибор. Обуку ће водити тренери из Регионалне развојне агенције „Златибор“, Ужице, Србија и Сабина Рамовић, власница Туристичке агенције „Рамс“, Бијело Поље, Црна Гора и намењена је представницима бизнис сектора и цивилног сектора (бизнис оријентисани) из прекограничног региона “Дрина-Тара".

Друга обука ће се одржати у периоду од 19.-21. априла 2018.године у Центру за културу “Вук Караџић”, Тршић, Лозница, Србија. Обуку ће водити тренери из Регионалне развојне агенције „Златибор“, Ужице, Србија и Зоран Гачић, ПГР “Гачића магаза”, Богатић, Србија и намењена је представницима бизнис сектора и цивилног сектора (бизнис оријентисани) из прекограничног региона “Дрина-Сава".

Обуке ће бити организоване на партиципативном приступу, кроз дискусије и рад у групама.

Агенда Златибор

Агенда Лозница

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће у финансирању програма обуке за потребе послодавца за запосленог

Институција која расписује конкурс: Национална служба за запошљавање

Рок за предају документације: 30-11-2018

Тема: Запосленост
 

Избор из вести

ОБАВЕШТЕЊЕ Развојна агенција Србије

Програм подршке почетницима за започињање посла – Старт уп
Развојна агенција Србије је у сарадњи са регионалним развојним агенцијама током 2017. године започела реализацију Програма подршке почетницима за започињање посла – Старт уп.

Програм има за циљ отварање нових микро, малих и средњих привредних друштава и предузетничких радњи, као и подстицање отварању нових радних места.

Програм се реализује у две фазе и то:
-    Прва фаза Програма - Обуке;
-    Друга фаза Програма – Бесповратна средства и менторинг.
 

Тренутна посета

Имамо 149 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Вести Обука „РАЗВОЈ ЛАНАЦА ВРЕДНОСТИ У ТУРИЗМУ И АГРОБИЗНИС СЕКТОРУ – ИНСТРУМЕНТ ЗА ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ ПРЕКОГРАНИЧНИХ РЕГИОНА И УЛАЗАК МАЛИХ ПРОИЗВОЂАЧА ЛОКАЛНИХ ПРОИЗВОДА НА РЕГИОНАЛНО ТРЖИШТЕ“